zondag 26 augustus 2012

Hondenkoekjes

Al surfend op internet kwam ik op een leuke site (www.hondenkoekjes.nl) om zelf koekjes voor je hond te maken. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. De koekjes met verse ingrediƫnten (zoals vis) heb ik maar even links laten liggen. Ik twijfel een beetje over de houdbaarheid van die koekjes.

Eerst alle ingredienten bij elkaar gezocht. Meel, eieren, kaneel, honing, bouillon, havermout, knoflook. YEP ik had alles in huis.

Koekje versie 1: Havermout koekjes

2 kopjes meel
1 kopje havermout
1 kopje bouillion
1 ei
1 teentje knoflook geperst

De havermout en de boullion samen in een bakje doen, zodat het vocht in de havermout trekt. Ondertussen heb ik van het meel, knoflook en eitje een deeg gemaakt. En daar het havermout mengels aan toegevoegd. Het werd pas na het toevoegen van het mengel een lekker goed kneedbaar deeg.Koekje versie 2: Honing koekjes
2 kopjes meel
2 ei
2 thelepels honing
1 theelepel kaneel
1 teentje knoflook
iets olijfolie

Dit alles goed door elkaar mengen, en indien nodig wat water bijvoegen
 
Van beide mengsels heb ik kleine balletjes gemaakt, en die platgedrukt. Ik heb niet helemaal de volle recepten gebruikt. Want stel je voor dat de koekjes niet lekker zouden zijn. De hond er niet naar omkijkt. Dat is ook zo zonde toch!

De oven ondertussen voorverwarmt op 180 graden. Den de bakplaat de over in.


Na 20 minuutjes was dit het resultaatIk kan nou niet zeggen dat de keuken er heerlijk na rook. Een beetje een vreemde combinatie van luchtjes. Na het afkoelen heb ik de hond er 1 gegeven. Hij was op voor ik er erg in had (geen kans voor een foto maken dus) Dus schijnbaar hebben ze de test doorstaan.1 opmerking:

  1. Ha, ha, wat een idee! Gelukkig dat de hond ze lekker vond......anders had je ze zelf nog op moeten eten :o)

    BeantwoordenVerwijderen